POVESTEA BRANDULUI

„Iată că într-un loc pe ceriu, o strălucire mai mare se arată, iar de sub pământ se ridica pe-ncetul ceva rotund şi strălucitor din cale afară, încât le lua vederea privindu-l; era sfântul soare; răsărea”

Credinţele tăranului român despre cer şi stele – Ion Otescu

În legendele vechi româneşti Sfântul Soare sau Mândru Soare nu este doar astrul zilei care luminează fapturile din zori până la asfinţit, ci e închipuit şi ca o fiinţă nemuritoare ce domneşte peste natură, o figură regală şi sacra dincolo de timp şi veacuri.

Reprezentările grafice ale soarelui le găsim peste tot în decoraţia populară, acesta devenind un simbol al centrului adânc înrădăcinat în memoria universală a lumii.

Am ales metafora soarelui ca şi fundament al brandului IKONIK pentru a sugera centralitatea stilistului, cel care ne oferă inspiraţia şi direcţia în realizarea produselor cosmetice. Poziţia sa „iconică” este reprezentată în simbolul grafic al logo-ului nostru printr-un soare stilizat ale cărui raze converg ca nişte săgeţi spre centru.

Cei 16 ani în care le-am oferit coaforilor din România o mare varietate de produse cosmetice ne-au ajutat să descoperim nevoile şi tendinţele din saloanele de înfrumuseţare.

Tinând cont de nivelul şi de performanţele realizate de stiliştii noştri în ultimii ani, am considerat că a sosit momentul lansării unui brand românesc pe măsura talentului lor. Pentru a sublinia originea autohtonă a brandului, am denumit fiecare linie de produse inspirându-ne din repertoriul de arhaisme şi regionalisme ale limbii române.
Contactul permanent cu experţii din domeniu ne dau posibilitatea de a ne actualiza şi adapta portofoliul, oferind acele produse care pun în valoare creativitatea în salon.

IKONIK s-a născut firesc, din legatura strânsă pe care o avem de ani buni cu saloanele de înfrumuseţare, devenind primul brand românesc de produse cosmetice conceput special pentru stilişti.

Printr-un portofoliu versatil, adaptat mereu la tendinţe, ne propunem ca destinatarul gamei noastre să descopere în IKONIK aliatul său principal în creaţie, un aliat pe care îl găseşte mereu aproape, chiar acasă.

Paleta cromatică pe care IKONIK o propune este realizată în urma consultării unor stilişti experimentaţi, cu care am colaborat strâns de-a lungul anilor.

Viziune
Vrem ca IKONIK să fie prima alegere de produse cosmetice a saloanelor de înfrumuseţare din România

Misiune
Ne dorim să reprezentăm comunitatea de stilişti din România dezvoltând un portofoliu adaptat mereu la cerinţele lor curente

Valori

  • Aproape
  • De încredere
  • Simplitate